9. 8. 2021

Do konca avgusta brezplačen vstop v center velikih zveri DINA

Center DINA bo v avgustu odprt vsak dan med 10. in 18. uro,
vstopnine ni. Vabljeni na obisk!

9. 8. 2021

Priročnik in didaktični pripomočki za učitelje in učiteljice so pripravljeni!

Dodatnih tem, ki bi jih lahko učitelji predstavili svojim učencem tekom pouka je veliko, učitelji pa za pripravo in izvedbo takih predavanj ali aktivnosti potrebujejo še toliko več časa. Zato smo pripravili priročnik, skozi katerega lahko učitelji v razredu predstavijo teme iz učnega načrta na primerih iz sveta velikih zveri.

9. 8. 2021

Terenska seminarja za učitelje

Po delavnicah, ki smo jih organizirali preko spleta, se nam je konec junija le ponudila priložnost za izvedbo terenskih seminarjev za učitelje. Veseli smo, da smo jo izkoristili! Seminarja smo izvedli 28. in 29. junija, udeležilo pa se ju je 10 učiteljev/-ic s slovenske in 13 s hrvaške strani.

4. 8. 2021

Po treh letih izvajanja projekta Carnivora Dinarica je bila izvedena zaključna mednarodna konferenca

Zaključna mednarodna konferenca projekta Carnivora Dinarica je potekala 2. 8. 2021 v Pivki in je združila številne strokovnjake in projektne partnerje, ki so predstavili svoje rezultate po treh letih uspešnega dela.

6. 7. 2021

Kakšen je pomen velikih zveri?

Ločimo oskrbovalne, uravnalne, podporne in kulturne ekosistemske storitve. So bistvene za zdravje človeka in vseh živih bitij in jih lahko zagotavljajo le zdravi ekosistemi. Oglejte si plakat o ekosistemskih storitvah velikih zveri in spoznajte njihovo vlogo.

24. 6. 2021

Zaključna mednarodna konferenca projekta Carnivora Dinarica z otvoritvijo Dine, centra o velikih zvereh v Pivki

Vabimo vas na zaključno mednarodno konferenco projekta Carnivora Dinarica z otvoritvijo Dine, centra o velikih zvereh v Pivki ...

4. 6. 2021

Otvoritev gozdne hiše in gozdne učne poti na Mašunu

V ponedeljek, 24. 5. 2021, je na Mašunu na Snežniku potekala slavnostna otvoritev gozdne hiše Mašun in gozdne ...

10. 2. 2021

Volk Anton je večkrat uspešno prečkal avtocesto, pri poskusu konec januarja pa ni imel sreče

V septembru je projektna skupina Biotehniške fakultete na Univerzi v Ljubljani tik ob slovensko-hrvaški meji odlovila ...